Prontoprints nya utrustning frigör tid till nya uppdrag

Isko Bjelak och Fredrik Hjulström framför deras nyinköpta Xerox Versant 180.

Det rör på sig hos Prontoprint – investeringar i ny utrustning, flytt och nyanställningar gör att det är fullt upp för tryckeriet i Södertälje.

I Södertälje ligger Prontoprint som sedan 2006 är en franchisetagare till Arkitektkopia, tryckeriet ägs och drivs av Fredrik Hjulström, och under besöket är det han och Isko Bjelak som är … Läs mer

Ny utrustning effektiviserar arbetet medan personalen fokuserar på helhetslösningar

Jennie Åndberg (Franchisetagare), Annelie Jonsson (produktion) och Jimmie Humby (produktion) ej närvarande är kollegan Roxana Guillén som jobbar med sälj.

I västra Nyköping ligger tryckeriet Nyköpings Kopiering som hjälper allt från stora bolag till lokala konstnärer med trycksaker och exponeringsmaterial. I höstas köpte de en Xerox Versant 180 av Primotek. En investering som har resulterat i mer tid till andra uppdrag och en större möjlighet … Läs mer

Henrix ökar på digitaltrycket

Henrix i Huskvarna investerar i ytterligare en Xerox Versant 2100 från Primotek. Samtidigt anställer man en person till för att klara av alla jobb vilket innebär att man blir tio anställda. Maskinen ska vara installerad och klar redan under februari.

– Det går bra för oss och nu tittar vi på att bygga till lokalerna i slutet på året, säger Christer Johansson i en kommentar.… Läs mer

Logistik- och it-företaget Strömberg bygger ut tryckeriet – för att säkerställa kundernas kommunikation

Anders Molin, koncernchef och Rob Peart, inköpschef på Strömberg berättar om sina tankar kring logistik, tryck och kommunikation.

Strömberg tar hand om sina kunders marknadskommunikation. Med stor kunskap inom logistik har man utvecklat avancerade it-lösningar som gör att man idag effektivt distribuerar kundernas budskap oavsett kanal. För att säkerställa leveranserna producerar man allt större volymer tryckt material och it-avdelningen har växt till 20 personer.

Det … Läs mer

Besök oss på Sign&Print-mässan

 

PrimoTek kommer finnas på plats på Sign&Print-mässan och du är välkommen till vår monter D:30. För att komma in behöver du en biljett, som du kan hämta genom att klicka HÄR.

PrimoTeks monter

I PrimoTeks monter kommer vi att visa både produktionsmaskiner från Xerox, mjukvaror från Xerox och Haikom samt efterbehandling från Neopost och Plockmatic.

Vår stora nyhet för mässan är lanseringen av nya responsiva Haikom 2.0 där … Läs mer

Arkitektkopia ökar lokal kundnärvaro och leveransförmåga med investering i nya digitalpressar

Arkitektkopia ökar lokal kundnärvaro och leveransförmåga med investering i nya digitalpressar

Arkitektkopia investerar i fyra av sina lokala tryckerier utanför storstadsregionerna.
I Örebro, Linköping, Norrköping och Karlstad installerar man nya Xerox digitalpressar från Primotek och satsar samtidigt på fler personer som jobbar med projektledning och försäljning.

– Vi vill satsa på dessa orter med högre kundnärvaro och ökad leveransförmåga. Med nya maskiner på varje ort … Läs mer

Responstryck först med iGen5 150

Responstryck i Borås investerar sju miljoner kronor i en kraftigt utökad maskinpark för digitaltryck. I och med investeringen kommer de på ett bättre sätt kunna producera trycksaker som sticker ut.

Responstryck blir först i Sverige med den digitala tryckpressen Xerox iGen5 150 med större arkformat samt ett extra färgverk för heltäckande eller partiell lack. Pressen har en ännu högre kvalitet än tidigare med en förfinad version av … Läs mer

TMG Öresund växer med digital omställning

TMG_Oresund_Jakob_John

TMG Öresund har det lilla företagets närhet till kunderna samtidigt som man backas upp av en större koncern i sin ägare Taberg Media Group. Jakob Grahn som är vd tog över 2012, samma år han fyllde 30, och har sedan dess utvecklat företaget till att snart omsätta 20 miljoner kronor. Samtidigt har en digital omställningen tagit fart och digitaltryck står idag för 40 procent av … Läs mer

Xerox lanserar två bläckpressar på Drupa

Xerox-Brenva-HD-Production-Inkjet-Press
Xerox Brenva HD

Xerox Brenva HD Production Inkjet Press

Xerox lanserar två bläckpressar på Drupa – arkpressen Brenva för 197 färgsidor A4 i minuten och rullbläckpressen Trivor som kör 168 meter 50 cm brett material i minuten. Den senare ersätter en tidigare Impika maskin, men med 30 procent högre hastighet.

Arkpressen är helt ny och dess fulla namn är Xerox Brenva HD Production Inkjet Press. Den kräver obestruket … Läs mer

Digitaltryck och webbproduktion växer snabbt för Henrix

Anders ”Aje” Josefsson – print/produktion Henrix, Christer Johansson – VD Henrix och Pamela Davies - Primotek

Anders ”Aje” Josefsson – print/produktion Henrix, Christer Johansson – VD Henrix och Pamela Davies – Primotek

Digitaltryckeriet och produktionsbyrån Henrix i Huskvarna har dubblat sin digitaltrycksproduktion senaste åren. Nu investerar man i ytterligare en digitalpress, Xerox Versant 2100, från Primotek.

Volymerna ökar hela tiden och man behåller de två tidigare maskinerna (en Xerox 700 och en Xerox 770).

– Kunden väntar inte på något, vi … Läs mer

Digaloo investerar i marknadsportalen HaiKom från PrimoTek

Digaloo

Digaloo har sedan en tid tillbaka använt sig av marknadsportalen HaiKom från Primotek.
Nu har man kompletterat Haikom med en specialanpassning för en av deras stora kunder, King, vilket har gjort att King har fått en egen portal anpassad efter just deras specifika önskemål.

Under Sign & Printmässan tecknades ett avtal på HaiKom mellan Digaloo och PrimoTek.
Jannes Dahlgren, VD på Digaloo säger att de … Läs mer

Företaget med tre ansikten: tryckeri, kommunikationsbyrå och profilföretag

E-Print web
E-print-koncernen når framgång med extrem automatisering

”Vi vill hjälpa våra kunder att växa och sälja mer”. Det är det första Alexander Jensen, vd för E-print-koncernen, berättar när vi träffar honom och några av hans kollegor i lokalerna mitt i centrala Stockholm.

Modern grafisk produktion, vid konserthuset mitt i stan, hur går det till? Den frågan får man ofta och Alexander gör som vanligt – … Läs mer

Orädd entreprenör ökar tryckvolymen med marknadsportal

Bjäre Grafiska och PrimoTek

Bo Andersson_John Andersson
För Bo Andersson på det lilla grafiska företaget Bjäre Grafiska i Helsingborg är inget omöjligt. Han har under de senaste åren satt ihop en tjänsteportfölj som många större företag vill, men inte klarar av att få till stånd.

Med en marknadsportal från HaiKom och en nyinstallerad digital tryckpress från Xerox kommer tremannaföretaget under 2014 att öka omsättningen från tre till nästan fem miljoner kronor.

Bo Andersson driver tillsammans med … Läs mer

Ark-Tryckaren rustar för framtiden

Mattias Bjursell Ark-Tryckaren

Den grafiska branschen har under flera år varit en bransch i förändring. Ark-Tryckaren möter nu marknadens krav genom två betydande investeringar.
– Vi får utrustning med hög automatiseringsgrad och utökar därmed vår kapacitet ytterligare, säger Mattias Bjursell, VD på Ark-Tryckaren.

Att ligga långt fram i den tekniska utvecklingen har blivit en nyckel för dagens tryckerier. När nya maskinen Xerox Versant 2100 Press från PrimoTek tar plats … Läs mer

KGM storsatsar på innovativ tryckteknik från Xerox

Göran Lönndahl_KGM

Stockholm, Sverige, 8 december 2014 – KGM fördjupar sitt samarbete med Xerox och investerar stort i ny, innovativ tryckteknik. Detta i ett läge där konkurrenterna brottas med åtstramningar och vikande volymer.
– Vår målsättning är att växa till en av de tre största printleverantörerna i Norden, säger Göran Lönndahl, VD på KGM.

KGM producerar 250 miljoner A4-printsidor och 110 miljoner försändelser per år till bland … Läs mer